ELADÓ INGATLANOK

Az ingatlanElhelyezkedéseKörnyezet

A Fertő tóra és az ausztriai részre néző örök panoráma.

panorama_1000_nappalNatura övezethez tartozó külterület. 5019m2 (3336+1683) összefüggő terület (víz, vilany, telefon), 2%-os beépíthetőséggel.

Erdő aljában fekszik az ingatlan. Kristálytiszta levegő, békesség, csend és nyugalom veszi körül.

Az erdő közelsége miatt a természetkedvelők szarvasok, őzek és egyéb vad gyakori látványát élvezhetik. Szarvasbőgés a házból hallható.

100_0042
100_0180-masolat

Füge-, cseresznye-, sárgabarack-, alma-, meggy-, szilva- és birsalma-, valamint mogyoró, dió-, mandulafa és szőlő van a kertben. A talaj, a meszes-homok altalaj miatt, mogyoróval telepített szarvasgomba termesztésére kiválóan alkalmas.

Folyamatos madárdal tavasztól őszig. Rendkívül gazdag a növényzet, csodálatosak a virágok, illatok, színek.

003
005
A kerti-tavacskában (átmérő:3m) halak és tavirózsák élnek.
042

A kert egy részében mini fenyő „erdő” (kb 270 m2), melyben ehető gomba(Suillus granulatus) szedhető.

100_0557

 

100_0184

Épületek: Kétszintes lakóház: 60,96m2+36,18m2. Téglából és Ytongból épült, külső hőszigetelő réteggel. A külső ajtók és az ablakok termopán üvegezésűek. Központi fűtés, a pincében elhelyezett vegyestüzelésű kazánnal. Terrasz: 24m2 Pince: 28m2

Garázs: 20m2 Könnyűszerkezetes épület, beépített padlástérrel.
100_0566

panorama_1000_este

Az ingatlan Magyarországon található.
terkep_orszag
Bécstől 50km-re fekszik, autópályán Sopronig félórás autóút.
terkep_normal
Soprontól, Fertőrákostól és Balftól egyaránt, kb 6km-re van. Aszfaltozott, beton úton közelíthető meg.
terkep_kicsi

panorama_1000_nappal

A Fertő mintegy 20 ezer éves, Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize és Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete. Nagyobb része Ausztriához, a többi pedig Magyarországhoz tartozik. A Fertő-táj és ennek részeként maga a tó is a világörökség része. Magyarországi partvidékén a Fertő–Hanság Nemzeti Park, az ausztriain a Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Park található.

ferto_to_felul
naplemente

A Fertő-táj Magyarország északnyugati részén található. A Fertő tavat és az azt övező tájat, településeit 2001-ben vette fel az UNESCO a világörökségek közé. A felvételt Ausztria és Magyarország közösen kérelmezte, mivel a Fertő túlnyomó része Ausztriához tartozik, s a határ mindkét oldalán nemzeti park védelmezi. A táj a felvételt népi építészetével, műemlékeivel, az egymást követő civilizációk régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával valamint változatos növény- és állatvilágával érdemelte ki.

Akár a fészkelő, akár az átvonuló madarakat nézzük, a Kárpát-medence egyik legjelentősebb madárélőhelye. Vonulási időszakban szinte minden európai vízimadár faj előfordul.

siralyok
topart
A Fertő tóban harmincféle hal él. Néhány ezek közül: ponty, csuka, kárász, compó, dévérkeszeg, sügér,
ezüstös balin, réti csík, süllő, fertői nyurgaponty, garda.
ferto_to_04

A tó közvetlen környéke kedves, változatos táj. Északon a Lajta-hegység nyúlványai, kelet felé síkság övezi. A Fertő menti lankás lejtőket szőlők borítják. A tó igen kedvező hatással van a környék szőlőtermelésére. Vize és nagy mennyiségű laza iszapja jelentős hőmennyiséget képes felhalmozni, és ez mérsékli a környék levegőjének hőmérsékletingadozásait.

szolo

 

kikotoszorf4

A tó egyetlen magyarországi üdülőtelepét Fertőrákosról lehet megközelíteni. A szürkészölden csillogó sekély víz a fürdőzőknek csaknem melegvizű, kellemes strandlehetőséget kínál. A Fertő-medencében gyakori az erős szél,
amely kedvez a vitorlásoknak és a szörfösöknek. A Fertő és a Rákos patak csatornája kedvelt horgászterület. A tó sajátos szépsége sétahajókkal, kenutúrákkal is felfedezhető.

A Fertő tavat kerékpárút-hálózat veszi körül. A kerékpár- és kerékpárbarát utak majdnem egy egész kört írnak le a tó körül. Az útvonal közel 120 km hosszú, és majdnem az összes Fertő-menti települést érinti.

kerekpar_ut

panorama_1000_este

panoramaforsale@gmail.com